Bir Çok Konudan Söz Eden Yazı
ŞUNDAN BUNDAN
Her yönden daha gelişmiş, daha huzurlu bir hayatı amaç edinenlerin, bu amaçlarına ancak ekonomik ve kültürel gelişmelere hız vererek ulaşacakları bir gerçektir. Değişim ve gelişmeler, ya karizma sahibi beyinlerle, ya dıştaki gelişmeleri alıcı gözle takip etmekle, ya da okumayı artırıp bilgi ve teknolojiyi kullanmakla olabilmektedir. İşte Beldemizde gerek eğitim, gerek belediyecilik, gerekse kültürel alandaki gelişmeler yukarıda saydıklarımızın hepsinin veya birkaçının birleşmesinin bir sonucudur.
22-23 Temmuz tarihlerinde "Geleneksel Kızılelma Yayla ve Turizm Festivali" adı altında Kızılelma Belediyesi'nin katkılarıyla ve Kızılelmalı İşadamlarının desteğiyle, Festival Düzenleme Komitesinin organize ettiği Festival Ordu Milletvekili ve İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN’nin de katılımıyla başarıyla gerçekleşti. Ordu Milletvekilleri Sayın Mustafa HAMARAT ve İhsan ŞENER’in Festivale katılımı Kızılelmalılara ayrı bir heyecan ve renk kattı.
Toplumun hemen her kesiminin ortak kanaati şu; “Okuma özürlü bir toplum olduğumuz bir gerçek. Okumamak için içi boş bahaneler de yığınla”. Geçmiş yıllarda bir takım eksiklikler olmuştur. Yeterli okul ve personel yok deniyordu. Son zamanlarda bu bahaneler birer birer ortadan kalmaya başladı. İnsanımız, birçok şeyi somut örnekler gördüğünde kabullenebiliyor. Okuyanı gördüğünde okumaya başlayacak, üreteni gördüğünde üretecek, kültürel sohbetlerde bulunduğunda bu ihtiyacın farkına varacaktır. Bunun en güzel örneği Kızılelma İlköğretim Okulu son yıllarda SBS deki başarıları ile ispatlamıştır. Bu arada 2010 – 2011 eğitim- öğretim yılında başarılı bir süreç yaşayan Kızılelma İlköğretim Okulu öğrencilerini ve öğretmenlerini bu başarılarından dolayı kutluyorum.
Başka bir güzel etkinlik de Kızılelma Belediyesi'nin Sosyal ve Kültürel belediyecilik anlayışını hayata geçirmesi. Kızılelma Belediyesinin katkılarıyla Ramazan ayının ilerleyen günlerinde Kızılelmalılara bir iftar yemeği verileceğini biliyorum. Belde halkının kaynaşması, birlik ve beraberliklerini pekiştirmek ve güzel olan bir şeyleri paylaşmak için iftar yemekleri bir vesile olmaktadır. Bazı değerlerin toplum tarafından paylaşıldığının bir göstergesidir.
Ayrıca bu topraklarda yetişmiş, bu toprakların örfünü kültürünü ülke geneline taşımış az sayıda olan büyüklerimize sahip çıkmak, onları halkımızla tanıştırmak, buluşturmak büyük bir kadirşinaslık örneği olsa gerek. Yüreği önce ilim sonra memleket(Kızılelma) sevdası ile dolu olan bendeniz hemşerinizin de katkılarıyla hazırlanacak olan mütevazı Memleket Şiirleri Kitabının yayınlanacak olması, herkese örnek olacak cinsten. O, zor şartlarda neler başarılabileceğinin bir örneği.
Kötülükleri engelleyip güzellikleri yaymada her fert, her grup, her topluluk öncelikle kendilerini ön plana çıkarmalı. Hani çok bilinen bir sözle “karanlığa küfredileceğine bir mum yakılmalıdır”. Her şeyi devletten, siyasilerden, başkalarından bekleme hastalığı sona ermelidir artık. Herkes bulunduğu yerde elini taşın altına koymalı, herkese bilgi, kültür, ahlâk çalışkanlık kazandırmayı hedef edinmelidir. Dünyanın neresinde olursa olsun açlıktan ölen insanlar unutulmamalıdır. Bu tür güzel faaliyetlerde emeği geçen herkesi kutluyor, öncelikle beldemize, ilçemize ve ilimize dolayısıyla da ülkemize katkı sağlayacak hizmet yarışının artarak devamını temenni ediyorum. 04.08.2011
Mehmet Ali KURU
Eğitimci
ÇORUM