ERBAA-AKGÜN KÖYÜ DERNEĞİ YÖNETİCİLERİ VE KÜLEKÇİLİ KÖYÜNDEN ARKADAŞLARLA TEMASLARIMIZ OLDU. EN KISA ZAMANDA BU KONU İLE İLGİL TEKRAR BİR ARAYA GELEREK ÇALIŞMALARI HIZLANDIRMAK ARZUSUNDAYIZ.
Ceyhanlı Köyü Dernek Başkanı,
Siyasileri, Kaymakamları, Kamu Kurumu İdarecilerini ve Muhtarları
Ceyhanlı Köyünde Buluşturmak İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor
16.01.2010 Tarihli Haberimizi
Ceyhanlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hız Kesmeden Çalışıyor
Akkuş Kaymakamı-Erbaa Kaymakamı
Ceyhanlı Köyü Derneği
Hangi Ortak Payda da Buluşabilir.
Akkuş Kaymakamı 3 Senedir Akkuş İlçesinde görev yapıyor. İlçenin her karış köşesini biliyor. Çevre ilçeler ile Akkuş İlçesinin ilişkilerini ve yol ağlarının tamamını biliyor.
Erbaa Kaymakamı ve Erbaa Özel İdare Müdürlüğünün ise en büyük isteklerinden birisi de, Erbaa İlçesi-Akkuş İlçesi direk bağlantı yolunun en iyi şekilde işler hale gelmesi.
Ceyhanlı Köyü, Akkuş İlçesinin Erbaa İlçesi ile sınır köyü, Ceyhanlı köylülerinde son yıllarda bir hareket başladı. Önce Niksar İlçesinde bir kamu kurumunda görev yapan Salim BOLATLI’ya Akkuş İnternet Sitesi Yönetimi Ceyhanlı Köyü Muhabiri görevi teklif etti. Salim kardeşimiz sitemizde görev yaparken, gerek site yönetimi ile gerek ise site vesilesi ile ulaştığı kendi köylüleri ile görüşmelere başladı. Ceyhanlı köyünün insanları heycanlanmaya başladı. İstanbul’daki Ceyhanlı köylüleri de bu harekete iştirak etti. İstanbul’da Ceyhanlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.
Tüm görüşmeler sürerken. Önce Salim BOLAT’lı tarafından Ceyhanlı köyü internet sitesi kuruldu. Daha sonra Ceyhanlı Köyü Derneği İnternet Sitesi kuruldu. Diğer taraftan dernek yönetimi çalışmalarını sadece kendi köyleri ile sınırlı tutmayıp, Ankara’da düzenlenen Akkuşlular gecesine Ceyhanlı Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Yardımcısı katıldı. Bir de bu çalışmanın Ankara ayağı var tabii ki, Ankara Akkuşlular Platformunun Üyesi Cafer BOLATLI’da Ankara’dan elinden gelen desteği hem derneğe vede hemde internet sitelerine veriyordu. Sık sık Cafer beyle de sitemiz yönetimimiz görüşmelerde bulunuyordu.
Ceyhanlılılar Birleşme ve Dayanışma adına ne gerekiyorsa sanki yapmak için ant içmişlerdi. Tüm görüşmeler ve yapılan incelemeler sonucunda, Ceyhanlı köyü internet sitesi ve Dernek internet sitesi birleşti. Tek bir site oldular
Bu iki sitenin birleşmesi ve bir site olmasından sonra hızını alamayan Ceyhanlı köylüleri, İstanbul’da Dernek Lokali de açarak, daha çok dayanışma ve daha çok birleşme adına emin adımlara devam ediyorlar.
Akkuş İnternet Sitesi olarak ve İhsan ÇAM olarak, Ceyhanlı Köyü Derneğinden çok acil bir beklentimiz var. Güvenmesek, Yapacağına inanmasak bu görüşümüzü ortaya koymazdık. Ancak, Bu dernek ve Ceyhanlı Köylüleri, kendilerinden beklenen bu işlemi yapacaklardır.
Akkuş Kaymakamını, Erbaa Kaymakamını, Özel İdare Müdürlerini, İl Genel Meclis Üyelerini, hatta mümkün oluyorsa Ordu ve Tokat Özel İdare Genel Sekreterlerini, iki ilçe merkez belediye başkanlarını, Ordu ve Tokat Milletvekillerini, Bu yolu kullanan tüm köy Muhtarlarını, Ceyhanlı Köyünde Buluşturmaya varmısınız. Ceyhanlı köyü derneğinde, yönetiminde ve dernek üyelerinde ve tüm Ceyhanlı köylülerinde bu irade vardır.
Akkuş ve Erbaa İlçesinin buluşmasını sağlayacak olan Ceyhanlı Derneğinin, tek bir gündem maddesi ile gündemi belirlemesini istiyoruz. Ceyhanlı Köyünü tanıtmak vede Erbaa-Akkuş arasındaki ulaşımın direk olarak sağlanması. Araya bir başka ilçe almadan direk ulaşımın sağlanması konusu olan tek gündem maddesi
Ünye-Akkuş (Ketendere-Çukurköy-Meyvalı-Ceyhanlı köyü)-Erbaa İlçesi (Akgün Köyü) Erbaa Merkez.
Yada
Erbaa İlçesi ( Akgün Köyü) – Akkuş İlçesi ( Ceyhanlı, Meyvalı, Çukurköy, Ketender, Akkuş- Ünye İlçesi
Bu güzergah yolunun işler hale gelmesi hatta Karayolarına devir edilmesi ile, Akkuş İlçesinin Ekonomisinin canlanacağı, Erbaa ilçesinden Akkuş Meslek Yüksekokuluna öğrencilerin kayıt yaptırmak isteğinde olacaklarını, Akkuş İlçesinin alternatiflerinin çoğaltılması, Akkuş ilçesinin en geri kalmış bu yolu kullanan 8 köyünün de, bu yolun işler hale gelmesi ile kalkınacağını inanıyoruz.
İddaa Ediyoruz. Bu güzergahın açılması yada işler hale gelmesi, yolun asfatlanması ile Akkuş İlçesi, Akkuş Meslek Yüksekokulundan sonraki en büyük projesi olacaktır. Hiç bir şey olmasa bile Akkuş’un 8 köyü kalkınacaktır. Köylülerde yatırımlarını köylerine yada Akkuş’a yapacaklardır.
Önerimize, öncelikle Ceyhanlı Derneğinin sonra ise, Akkuş Kaymakamlığının ve Erbaa Kaymakamlğının olumlu bakmasını iki ilçe adına, bu yolu kullanan 8 köy adına acilen bekliyoruz. Ama lütfen hemen, 2010 yılı köydes, beldesi ve özel idare ödenekleri açıklanmadan? Geç kalınmadan.
Bir sonraki yazımda, Akkuş- Çukurköy-Meyvalı-Ceyhanlı Yolunun 4 KM Kısaltmanın nasıl ve nerede yapılacağını açıklayacam. Akkuş-Ceyhanlı yolu 4 KM kısalıyor?
İhsan ÇAM