22 Aralık 2024 Paz

Akkuş Meslek Yüksek Okulu Hakkında Bilmek İstediğiniz Konular

Akkuş Meslek Yüksek Okulu Açılması İşlemleri Neden Bu Kadar Uzun Sürdü

Sample Image

02.02.2009 Ordu Üniversitesi Yazışmalara Başladı. Geniş Bilgi Yakında
 

28.01.2009 İşte Ordu Milletvekili HAMARAT, İşte Akkuş İnternet Sitesi, İşte Özeleştirme Uzmanı İbrahim CÜREBAL, İşte Hasan Basri, (Daha önceden emekleri geçen, Akkuş Belediye Başkanı Lütfi EFİL ve Personeli, Akkuş Malmüdürlüğü, Vekilimiz Eyüp FATSA, Akkuşlu Siyasiler ve burada adını Sayamadığımız diğer kişiler ve Kurumlar) Bir çok kişi elini taşın altına koydu ve ortaya iyi bir netice çıktı. Bu sefer Vekilimiz HAMARAT bürokrasideki yavaş gidişhata dur dedi. Bu konuda çok net konuştu. “AKKUŞ MESLEK YÜKSEK OKULU YA OLACAK YA OLACAK”Dedi. Olumlu gelişmeler var. Ordu Üniversitesi konuyu yakından takibe aldı.


23.01.2009 Saat 17.00 Tarihli haberimiz

Meslek Yüksek Okulu Rüyası Konulu
Sitemizin yapmış olduğu haber hemen yankı buldu;
Ordu Milletvekilimiz Avukat Mustafa HAMARAT, haberi okuyunca hemen girişimlere başlamış. Danışmanı Hasan Basri ILIK’da sitemiz köşe yazarı ve Özelleştirme Uzmanı İbrahim CÜREBAL ile irtibata geçmiş ve konunun özelleştirme boyutu hakkında bilgi almıştır. Maliye Bakanlığı ile gerek İbrahim CÜREBAL, gerek site yönetimi irtibat halindedir. Arsa tahsis işlemi Milli Eğitim Bakanlığından görüşülerek yapılması gerekiyor. Ayrılan arsanın okul için yeterli olup, olmadığı araştırılıyor. Bir çok yönden konu masaya yatırıldı. Ankara’daki Vekilimiz, Danışmanı, Akkuş İnternet Sitesi Yönetimi ve Yazarı an ve an konuyu takip etmektedirler. Bende bu konuda yardımcı olurum diyenler varsa bekliyoruz. Defalarca yazıyoruz. Her kurumda, her yerde Akkuşlular var. İlçeden bu evrak hazırlanırken neden tam olarak iştişare yapılmadan hazırlandığı konusuna ise halen şaşırmaktayız.

23.01.2009 Saat 14.00 Tarihli Haberimiz

Ordu Milletvekilleri, Ordu Valiliği, Ordu Defterdarlığı, Akkuş Kaymakamlığı, Akkuş Malmüdürlüğü, Akkuş Milli Eğitim Müdürlüğü, Akkuş Belediye Başkanı, Belde Belediye Başkanları ve ilgili kişiler ile kurumlar yazı çıkmadan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile devreye girerler mi bilemeyiz. Ama Akkuş için sıkıntılı bir durum. Akkuş’un sahibi var diyenler, sanırım bu sıkıntıyı da hemen aşarlar. Aksi durumda “Akkuş’un sahibi yok” diyenler haklı çıkacak.

AKKUŞ MESLEK YÜKSEK OKULU

RÜYASI BİTTİ Mİ?

OKULA ARSA TAHSİSİNE
 
RED CEVABI GELİYOR

 Yıllardır yapılan çalışmalar, Boşuna mı? Yoksa böyle olacağı belli idi de, Akkuşlulara rüya mı gördürdüler. Aldığımız son bilgilerde, Meslek Yüksek Okuluna ayrılan arsanın İlk başlarda özelleştirme ile Milli Eğitim Bakanlığına Devir edildiği, bu nedenle Akkuş Meslek Yüksek Okuluna tahsis edilmesinin mümkün olmadığı, bu aşamadan sonra ise okul için yeni bir arsa arayışına gidilmesinin uygun olacağı bizlere şifaen bildirildi. Ordu Valiliğine ve Ordu Üniversitesine de bu şekilde cevap yazılacağı ifade edildi. Merak ediyoruz? Okul için arsa aranması ve tahsisi için bakalım kaç sene geçecek?

15.01.2009 Tarihli Haberimiz

ORDU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ, AKKUŞ MESLEK YÜKSEK OKULU ARSA TAHSİSİ YAZISI ÇOK YAKINDA SİZE ULAŞACAK, PEKİ AKKUŞ MESLEK YÜKSEK OKULUNA MÜDÜR ATAMASI VE GEREKLİ PERSONEL ATAMASI İÇİN HAZIRLIKLARINIZI TAMAMLADINIZ MI? Birde bu konu için zaman kaybetmeyelim.
Akkuş Meslek Yüksek Okulunun Arsa Tahsisi Yazısını Sitemiz Yönetiminden İhsan ÇAM, an ve sn Ankara’da takip ediyor. Bugün itibariyle Milli Emlak Genel Müdürlüğündeki  Memur ve Şube görevlilerince evrak hazırlanarak imzaya sunuldu.  Müdür, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Onayı aldıktan sonra Bir örneği Ordu Valiliğine (Ordu Deftardarlığına)  bir örneği de Ordu Üniversitesine gönderilecek. Tahmini olarak bir hafta içinde Evrakın Ordu Üniversitesine Gönderileceği düşüncesindeyiz. Bizleri Bilgilendiren Milli Emlak Genel Müdürlüğü ilgili Şube Personeline çok teşekkür ediyoruz. ( Bilindiği gibi Mart 2008 tarihinde YÖK tarafından onaylanan Akkuş Meslek Yüksek Okulu kararına işişkin olarak, yapılacak Arsa Tahsisi Yazısı Nihayet Ordu Valiliğinden 10 Ay sonra  09.01.2009 günlü 52 sayılı yazı ile Ankara’ya Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne göndermişti.)


SİTEMİZ KÖŞE YAZARI ÖZELLEŞTİRME UZMANI
İBRAHİM CÜREBAL’IN,
Okul için ayrılan arsa hakkındaki detaylı köşe yazısı

AKKUŞ’A  ÜNİVERSİTE  HAYALİ

Duyunca en çok heyecanlanıp sevindiğim ve hergün internet sitesinden an be an gelişmelerini takip ettiğim ender haberlerden biridir bu..
 
Ülkemizde neredeyse her il, kendilerinin bir üniversitesi olsun ister. Siyaset ve bürokrasi yolları bu amaç doğrultusunda zorlanır, itelenir. Bazen muvaffak olunsa da genelde hayaller başka baharlara başka seçimlere kalır.
 
Her genel ya da mahalli seçim öncesinde, iktidar ve muhalefet kanalları, yurdumun güzel insanlarına umutlar, hayaller vaad ederler. Gerçekleşmesi hayal bile olabilecek olanların bile düşünülmesi, kürsüden duyulması hoş gelir insanıma…
 
Ama olsun, kim bilir belki yarın belki de yarından da yakın bir zamanda her şey olabilir.
 
İşsizliğin ve istihdam sorununun olduğu genç nüfusa sahip ülkemde ençok duyulmasından hoşlanılan şey, iş ve aş imkanı sunacak vaadlerdir. Yani balık tutmasını öğrenmek arzu ve hevesidir. Aslında çok şey de istemez yurdum insanı. “Azıcık aşım ağrısız başım” der, kendi yağı ile kavrulabilecek kadar gelir ile iktifa etmenin yollarını arar.
 
Genç delikanlılar ve kızlarımız da hep gurbet ufuklarını gözleyerek, maddi sorunların aşılacağı yarınları beklerler, sabırla ve ümitle..
 
Akkuş, kıyı şehirleri gibi imkanlara sahip değil. Bu da gurbet yolculuklarına kapı aralıyor..
 
Askerliğini yapan, liseyi bitiren delikanlılar, genç kızlar, daha önce hicret eden yakınlarından medet umarak bir an önce kapağı oralara, ıraklara atmanın hevesinde..
 
Okumak lazım aslında ama eldeki imkanlar ile nereye kadar. Taşıma yöntemle temel eğitimi almaya çalışan insanıma fırsat eşitliği tanınsa, ah bir maddi problemler olmasa, ah bi dersanelere gidilebilse, ah bi kaliteli kurslar, hazırlık dokümanları olsa…. Biliyorum ki ne cevherler, dahiler, pırlantalar çıkacak ortaya…
 
Akkuşlum da istiyor üniversiteyi, anadolu liselerini, meslek liselerini… Nüfus azmış, gelir azmış, o yüzden olmazmış… hayallerini engeller mi gençlerimizin. Yıkmayın onların da ümitlerini. Sağlayın kendine fırsat eşitliğini. O zama görün siz Akkuşlu gençlerin neler yapabileceğini…
 
Esnafım da istiyor, cezaevi, yüksekokul, meslek liseleri.. Öğrenci demek, öğretmen demek.. iş demek, aş demek, gelir demek…
 
Ama devletim için de bütün bunlar, vergi demek, ekonomik canlılık demek, istihdam demek, sosyal rahatlama demek…
 
Siteden öğrendiğime göre, üniversiteye arsa tahsis yazısı, ilgililerin yakın takibi ile Maliye Bakanlığına kadar geldi ve şimdi orada.
 
Bilindiği gibi Seka Akkuş İşletmesi, 2003 yılında ÖYK kararı ile özelleştirildi. Arsaları ise ikili bir ayrıma tabi kılındı. İşletmenin kurulu olduğu parseller, özel müteşebbise devredilirken, 28.853 m2 lik Yazlıkbelen mevki, 6 pafta, 73 ada 248 parselde kayıtlı alan, arazi ve üzerindeki gayrimenkuller ve müştemilati ile birlikte 4046 sayılı Özelleştirme Kanunun 2(i) maddesine istinaden “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA” tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesine devredilmiştir.
 
Bakanlık tarafında bu arsanın 10.603 m2 si milli eğitim bakanlığına tahsis edilmiş durumdadır. Elde kalan ve tahsisi bekleyen alan ise yalnızca 18.250m2 dir. Bu alan üniversite için yeter mi bilemiyorum.
 
Ama gene de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özelleştirme tarafından hazineye devredilen tüm alan için yani 28.853 m2 için talepte bulunulabilir. Yazının bu aşamalara gelmesine kadar maliye ve mülkiye bürokrasisi tarafından işin teknik yanı bilinmeli ve ona göre işlem yapılmalı idi. Maliye Bakanlığından Milli Eğitimin arsasını istedik yani. Yani biz kızı babasından istemeliyiz. Bunu bilecek de siyasi irade değil bürokrasinin ilgili kesimidir. Hizmet etmek isteyen siyasilere yol gösterecek deniz fenerleri de onlardır.
 
Planlama ve strateji üretme her işin başında lazım gelen en önemli adımdır. Bu yazışmalar yapılmadan, akil insanlarımızın, tahsisini istedikleri arsanın kime ait olduğunu araştırması, gerekiyorsa tahsis edilecek yerin taa baştan yeniden belirlenmesi elzem bir öncelik değil de nedir?
 
Akkuşa yapılacak hizmet ya da yapılması gereken yatırımlar, şahıslara bağlı değildir. Devlette hiç bir iş kişiye bağlı kalmaz. İnsanlar hizmet için görev değiştirir devir teslim törenleri yaparlar ama planlanmış işler yürür. En azından hukuk ve sosyal devlette böyledir
 
Umarım yetkili bürokrasi ve siyasi kanallar hızlı ve etkili bir şekilde çalışarak, tahsis değiştirme ya da gerekiyorsa yeniden başka bir parseli tahsis etmede geç kalmazlar. Ağır işleyen büroktik yapıda yukarıda da bahsettiğim gibi hayal ve ümitlermiz başka bir bahara ya da seçime kalmaz.
 
Akkuşlu,  güzel olanların en iyisine layıktır ve müstehaktır. Devletine ve milletine her türlü yoksunluk ve imkansızlıklara rağmen saygı ve güvenini korumasını bildiği gibi, yüreğinde beslediği bu duyguları kaybetmek de istemiyor.
 
Ümitliyiz ve hiç bir zaman ümidimizi yitirmedik. Ne üniversite ne de başka şeyler için…
 
 
İbrahim CÜREBAL
 
 

23.01.2009

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
19AboneAbone Ol

Çok Okunanlar