Akkuş İlçesinde Kurultay ve Festival Geleneğinin Başlamasında Çok Etken Olan Kaymakamımızdan Aldığımız Cevabı Sizlere Paylaşıyoruz
03.04.2003 -24.09.2004
Tarihlerinde Akkuş Kaymakamı Olarak Görev Yapmıştı
Kaymakamımız Döneminde Akkuş İlçesinde
Kurultay ve Festival Geleneği Başlamıştı
Site Yönetimi Olarak, kendisi ile sürekli diyaloglarımız olmuştu
ve halen devam etmektedir.
Kendisine Sizi Unutmayacağız Demiştik.
Unutmadık ve 3.Akkuş Kurultayına Davet Ettik
Hemen Davetimize Cevap Verdi
Bizlerde bu cevabı sizlere paylaşıyoruz.
BİNGÖL SOLHAN KAYMAKAMI
AKKUŞ KAYMAKAMI, YAŞAR AKSANYAR’IN AKKUŞ KURULTAYINDA YAPTIĞI KONUŞMASI
Akkuş ilçesi kaymakamı Yaşar AKSANYAR
Akkuş Argan Yaylası Gürgen Festivali ve Kurultayının amacını açıkladı. İlçeyi her yönüyle tanıtmak, kalkınmasını sağlamaktı. Festival süresince yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.
01.08.2003 Cuma günü 14:30 da ilçe sorunlarının tartışıldığı bir kurultay yapılacağını .Aynı günün akşamı mahalli (yerel) sanatçıların ilçe merkez meydanında Kurulan Festival alnında halkı eğlendirici ve dinlendirici bir konser verileceğini söyledi.
02.08.2003 Cumartesi günü 45 kişilik Kütahya dan bir mehter an takımı (ekibinin) Festivale renk katmak için geleceğini Aynı gün Hükümet konağı önünden Kertile bir halk yürüyüş yarışması yapılacağını burada ödüllü atış yarışması yapılacağını söyledi 02.08.2003 Cumartesi akşamı yine halka açık Türk Halk Müziği konseri yapılacağını söyledi.
03.08.2003 Pazar günü Argan yaylasında Akkuş ve çevresinden katılacak güreşçilerin katılacağı bir güreş programı olduğunu ve bütün Akkuş’luların davetli olduğunu söyledi.
Daha sonra Akkuş ilçesinin Eğitim,sağlık,ulaşım,haberleşme,ormancılık,tarım,turizm ve istihdam sorunları hakkında ayrı ayrı bilgi verdi.Bu sorunları bildiğini söyledi İlçenin bu problemlerinin böyle kurultay toplantılarında dile getirilip bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.Akkuş halkının her türlü sıkıntısını gidermek için gayret sarf edeceğini bunun bir göstergesi olarak Gürgen Festivalinin düzenlediğini söyledi.
Daha sonra değişik zamanlarda kürsüye tekrar tekrar gelerek ulaşım,haberleşme ,istihdam konularında açıklayıcı bilgi verdi.En çok Akkuş-Salman karayolunun asfaltlanmasını istedi.Akkuş nüfusunun 200 bin olmasına rağmen köyleriyle beraber mevcut nüfusu 45 – 49 bin olduğunu söyledi.
Geriye kalan 150 bin kişinin çeşitli sebeplerle ilçe dışına göç etmiş olduğunu söyledi. Akkuş ilçe Kaymakamı Yaşar AKSANYAR’ ın ulaşım ve istihdam konusunda verdiği bilgiler çok çarpıcı oldu.Akkuş’da SEKA’ya bağlı Kereste Fabrikasından başka hiçbir ciddi kurum ve kuruluş olmadığını söyledi.Belediyenin yaptırdığı iş hanının işletilmediği ve boş olduğunu söyledi.Hatta kamu kurum ve kuruluşları olan Eğitim,Sağlık,Tarım, Nüfus,hayvancılık gibi kuruluşlarda istihdam yetersiz olduğunu söyledi.Bu kurumlar norm kadrolarının yarısı kapasite ile çalışmaktadırlar,Bütün bu olumsuzluklara rağmen insanlara balık yemeyi değil balık tutmayı öğreterek meselelerin üstesinden geleceğini söyledi. En büyük hedefinin ilçe merkezinde müze görevi görecek olan bir Akkuş evi kurmak olduğunu bunu bu kurultayın bir faaliyeti olarak hayata geçirmek istediğini söyleyerek, Akkuş halkı Yaptığım hizmetlerden dolayı beni sorgulayabilir dedi.
01.08.2003
Kaymakam Yaşar AKSANYAR”ın
2.Akkuş Kurultayında bizler için söyledikleri
Sizlere İki kardeşimden söz etmek istiyorum. İki İhsan’dan Ankarada İkamet ediyorlar. Afişi görüldüğü gibi www.akkusilcesi.com Akkuş İnternet Sitesi Yapımcıları iki güzel insanı sizlere takdim ediyorum. Akkuş için Akkuş’u dünyaya tanıtmak için durmadan çalışan ve burada da bizlere sinevizyon gösterisinde bulunan bu arkadaşlara çok şey borçluyuz. Bu Kurultayın ve Festivalin yapılmasında ve bu aşamalara gelmesinde bu arkadaşların çok emekleri oldu. Derler ya tohum olmadan bir şey olmaz diye işte Bu Kurultayın ve Festivalin yapılması önerisi ve ilk hazırlık aşamasını arkadaşlar yapmışlardır. Sizlerin adına kendi adıma Akkuş İnternet Sitesi Yapımcıları İhsan ÇAM ve İhsan GÜNEŞ’i tebrik ediyorum.