Akkuş Fasulyesini Ziraat Odası 10 – 13 TL fiyattan alacak.
Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı,
Kaymakamlık-Belediye ve Muhtarlar Birlikte
Akkuş Fasulyesinin Fiyatını Belirledi.
Akkuş Ziraat Odası Başkanlığımız da Akkuş Şeker Fasulyesimiz; Akkuş Kaymakamımız, Akkuş Belediye Başkanımız, Ceyhanlı, Meyveli, Külekçili, Çavdar, Çukur, Kuşçulu, Ketendere, Gedikli mahalle muhtarlarımızla masaya yatırılmıştır.
Akkuş Kaymakamımız Hüseyin ATİLLA, Akkuş Şeker Fasulyemizin en çok yetiştiği mahallerde fasulye hasadı ve fasulye fiyatının belirlenmesi ile ilgili giriş yaptı.
Oda Başkanımız Ahmet Kaya Fasulyemizin Coğrafi işaret tescili, markasının alınması süreç hakkında ayrıca fasulyemizin yetiştiricilik, pazarlaması, üretimi fasulyemizin geleceği hakkında olumlu olumsuz olan bilgiler verdi. Fasulyemizin değer kazanması için tek bir fiyat olması gerektiğinden böylece çiftçimizin mağdur olması engelleneceğinden bahsetti.Üretimi yapılan iki çeşit fasulye için (oturak ve çangal ) tek bir fiyat belirlenerek üzerinde coğrafi tescil belgesi bulunan özel ambalajlarla paketlenerek satışa sunulmasının fasulyemizin değerini arttıracağını fasulyemizi alan vatandaşlarımızın Akkuş Şeker Fasulyesi dışında başka bir ürün almadıklarını ispat etmiş olacağımızı böylece çiftçimize ve emeğine sahip çıkmış olacağımızı söylediler.
Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı olarak oturak fasulyeyi 10 TL, çangal fasulyeyi 13TL den alım yapılacağını söyleyen oda başkanı bu konuda muhtarlarında fikrini alarak fiyatta mutabık oldular, Kaymakamımız da fasulyemizin markalaşması paketlenmesi siyah poşetlerde değil de değerini arttıracak üzerinde tescil belgesi bulunan ambalajlarda satılması gerektiği çiftçimize sahip çıkılması gerektiği şeklinde açıklamalarda bulundular.
Muhtarlarımızda zaman zaman fikirlerini düşüncelerini söylediler. Fasulyenin yetiştiriciliğindeki sıkıntıları anlattılar.
Belediye Başkanımız İsa DEMİRCİ’de Akkuş Fasulyesinin üretimini arttırılmasını öncelikli olması gerektiğini daha fazla ekilmesi gerektiğini söyledi. Çiftçi emeğinin karşılığı olmalıdır.
Oda başkanımız Fasulye üretiminin arttırılması ile ilgili kendi personelimiz tarafından DOKA destekli proje hazırlandığından bu projenin gerekli yerlere sunulduğundan bahsetti.
Fasulyenin sulanması konusunda da Belediye başkanımız İsa DEMİRCİ belediyenin malzemesini vermek koşulu ile işçiliğinin mahalle sakinlerince yapılacak olan 50-100 tonluk sulama havuzları yapılabileceğinden bu konuda destek vereceklerini böylece üretimin arttırılmasında büyük katkılar sağlayacaklarını ifade ettiler.
Son olarak misafirlerimiz fasulyemizin piyasasının belirlenmesinden, Bu konuda çiftçilerin temsilcisi olarak Ziraat Odası Başkanlığının belirlemesi gerektiğini ve iyi olan Akkuş Fasulyemizin iyi para etmesini böylece çiftçilerimizin emeğinin karşılıksız kalmayacağını ifade ederek toplantıyı bitirdiler.
Haber: Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı
Akkuş Ziraat Odası tarafından tescili yapılan üretim alanlarında üretilen Akkuş Şeker fasulyemizi Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı tarafından
Oturak çeşidini 10 TL,
çangal çeşidini 13 TL den alım yapacaktır.
Ancak alımı yapılacak olan ürün iyi bir şekilde temizlenmiş ve iyi bir şekilde kurutulmuş olmalıdır. Çiftçilerimize İlanen duyurulur.
Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı