Akkuş İlçesi Kendini Varlığını ve İlçe Olmanın Gerekliliğini Yerine Getirmelidir.
Akkuş İlçesi
Ordu Tanıtım Günlerine
2 Şartın Yerine Gelmesi Durumunda Katılmalı
Aksi Durumda; Katılmaması Gerektiğini Düşünüyorum
Ortada bir gerçek var. Bu gerçeğin varlığını Akkuş ve Akkuşlular bildiği halde ne yazık ki; bazı kurumlar-kişiler ve siyasiler farkında değiller. Bu gerçek nedir? Akkuş İlçesi Ordu iline bağlı bir ilçedir. Bu gerçeği aksini söylemek ve varlığını yok saymak mümkün değildir. Peki durumun Akkuşlular farkında olurken, neden Ordu İli Merkezindeki kurumlar ile kişiler vede diğer ilgili kişiler gereği kadar farkında değiller.
Genelde Akkuş İlçesine hizmet konuları gündeme gelince akla ya az gelen yada hiç gelmeyen Akkuş ilçesi ne yazık ki; Ordu ilinin genelini ilgilendiren bir konu olunca ve Akkuş'a ihtiyaç olunca yada protokoll gereği ihtiyaç olunca hemen Akkuş ilçesine ulaşılıyor. İyide Akkuş, Ordu ilinin lazım olunca arayıp sorduğu hizmet konuları gelince ya unutulduğu yada hiç akla gelmediği ilçe mi olmak zorunda?
İşte bu bağlamda bende diyorum ki;
Ordu İli Tanıtım Günlerine Akkuş İlçesi Davet Edildi İse: Bu davet üzerine bu fuara katıllıyor ise;
İki Şartını ileri sürmelidir.
1. Akkuş Meslek Yüksekokulu 2012 yılında öğrenci kaydı yapsın ve ÖSYM Öğrenci yerleştirme klavuzunda adı yer alsın
2. Ünye-Akkuş-Niksar Bölünmüş Yolunun Yapımına Hemen Başlanması
Dört senedir adı olup, iki memuru görev yapan okul açık olduğu halde öğrenci kaydı yapılmasına müsade edilmeyen Akkuş Meslek Yüksekokulunun öğrenci kaydı yapmasını istemekten daha doğal ne olabilir. 27.000 Nüfuslu Akkuş İlçesine Meslek Yüksekokulunu layık görmeyeneler lütfen ellerinin arasına başını alıp, bir kez daha düşünsünler "biz Akkuş'a ve Akkuşlulara yazık etmiyormuyuz diye"
Ünye-Akkuş-Niksar tarihi ipek yolu asırlardır var iken, Ordu ilinden nerede ise yukarıdaki ilçelere yol yoktu. Ünye ve Ordu Çevre yolları yoktu. Karadeniz sahil yolu yoktu. Her ne hikmet ise Karadeniz sahil yolu yapıldı. Ünye Çevre yolu yapıldı. Ordu çevre yoluna başlandı. Sahilden nerede ise tüm yukarıdaki ilçere yollar yapıldı. Yetmedi Kardenizden-Akdenize yol yapılıyor. Fatsa Niksar'a bağlandı. Fatsa Reşadiye ye bağlandı. AMA vede Ne yazık ki Yine AMA Tarihi İpek yolu denilen Ünye-Akkuş-Niksar bölünmüş yolunun yapımına daha başlanmadı. Ne zaman başlanacak diye soruyoruz. Doğru düzgün cevap veren olmuyor.
Akkuş İlçesi; İlçe olmanın varlığını idrak etmeli ve buna göre davranmalıdır. Tavrını koyması gerektiği zaman koymalıdır. Ordu ili geneli için destek istendiği zaman da seve seve destek vermelidir. Ama Ordu İli Merkezi hep bana hep bana düşüncesinden vaz geçmeli 5 bana derken bir de Akkuş'a vermelidir. Ne demek istediğimi daha net ortaya koyabilirim. Örneğin Ordu Valisi İstese Akkuş Meslek Yüksekokulunun öğrenci kaydı yapması için Ordu Üniversitesi ile görüşüp, konunun çözülmesini sağlar. Yine Ordu Valisi istese Ünye-Akkuş-Niksar bölünmüş yolunun yapımının hemen başlanmasını sağlayabilir.
Sayın Valim Akkuş İlçesine biraz daha biraz daha destek vermenizi istiyoruz.
Ordulu siyasiler nerede ise son 3 yıldır her toplantıda aynen şöyle diyorlar. "Akkuşlular size müjde seneye Meslek Yüksekokulunuz açılıp, öğrenci kabul edecek." ama 3 senedir ne yazık ki verilen sözler yerine gelmedi. Ordulu Bakanlar ve Milletvekilleri 2 sene önce yaptıkları açıklamlarda; Akkuşlular şöyle demişlerdi. "Sahildeki ilçelerde ne varsa Akkuş ilçesinde de olacak" demişlerdi. İnanın hiç de öyle olmadı ve olmuyor. Sahildeki ilçeye 500 yataklı hastahane yapılırken, Akkuş devlet hastanesinde 1 tane Uzman Hekim görev yapmaktadır. 27.000 bin kişiye bir Uzman Doktor düşüyor. Akkuş devlet hastanesinde daha ameliyathane yok. Bazı beldelerin daha yolları asfalt yol değil. Grup yollarının çoğunlu asfalt yol değil. Hani nerede verilen sözler?
Akkuş unutulurken, Akkuş'a gereği kadar hizmet gelmez iken, Akkuşlular kaderimiz deyip garip garip hizmet mi bekleyecekler? Tekrarlıyorum. Akkuş Bir İlçe İse, İlçe olmanın gereklerini yapacak?
Benim görüşüme göre ise; Akkuş İlçesi hizmet gelmediğini yada az geldiğini artık yüksek sesle dile getirmeli ve her ortamda anlatmalıdır.
Akkuş'un ileri sürdüğü şartlar gerçekleşmez ise Fuara katılmamalıdır.
İkinci önerim ise; OrduTanıtım Günlerine katılalım. Ancak; Akkuş için ayrılan bölüme
AKKUŞ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN ÖĞRENCİ KAYDI YAPMASINI
ÜNYE-AKKUŞ-NİKSAR BÖLÜNMÜŞ YOLUN HEMEN BAŞLANMASINI
YENİ BİR AKKUŞ DEVLET HASTANESİ YAPILMASINI VE EN AZ 3 UZMAN DOKTOR ATANMASINI
istiyoruz şeklinde afişleri asalım. derim.
Ordu Büyükşehir olmayı düşünüyor ise; Akkuş'u gözardı etmemeli ve Akkuşun yukarıda sayılan hizmetlerini hemen yerine getirmelidir. Aksi durumda Akkuş'tan göç her geçen gün artacak ve unutulan Akkuş belkide Ordu İlinin Büyükşehir olmasını ne yazık ki istemeyerekte olsa engelleyen ilçe olarak tarihe geçecektir. Vede bunun sorumluları Akkuşlular olmayacak olup, bu günkü Ordu ilinin yönetilmesinde görevli olan kişiler-İl merkezindeki kurumlar-Ordu Üniversitesi, Samsun ve Ordu Karayolları görevlileri ve Ordulu tüm siyasiler olacaktır(Ordu ilinde teşkilatı bulunun tüm siyasi parti teşkilatları)
Bu dile getirdiğim konular şahsi düşüncem olup, Akkuş İlçesine hizmetlerin gelmediğine dikkat çekmek için kaleme alınmıştır. 27.000 bin nüfuslu Akkuşluya yazık edilmemesi için dile getirilmiştir.
İhsan ÇAM